Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z indykiem

Kanapka z indykiem

Pożywne śniadanie z dodatkiem pomidorów i soczystego mięsa. Przygotuj się na wyborną ucztę, która da Ci siłę na wiele godzin!

Składniki

  • Chleb żytni na zakwasie, kromki (4 sztuki)
  • Pieczony indyk (100 gramów)
  • Majonez (80 gramów)
  • Roszponka (40 gramów)
  • Liście rukoli (10 gramów)
  • Pomidorki koktajlowe (140 gramów)
  • Kiełki buraka (20 gramów)

Przygotowanie

Pieczywo opiekamy w opiekaczu, w piekarniku lub na grillu. Następnie kromki chleba smarujemy majonezem i układamy na nich rukolę oraz roszponkę. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz plastry indyka. Wierzch przyozdabiamy kiełkami, a następnie nakładamy drugą kromkę, posmarowaną od spodu majonezem.

Powiązane posty