Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Biała kiełbasa z grilla z cebulą 

Biała kiełbasa z grilla z cebulą 

Sezon grillowy to okazja, aby wypróbować najróżniejsze nowe przepisy, choć z chęcią też sięgamy po te stare i sprawdzone. W przypadku tych ostatnich zawsze sprawdzać się będzie grillowana biała kiełbasa z cebulą. To tradycyjne połączenie to gwarancja, że porcje będą szybko znikać z talerza. Jeżeli więc zapraszamy kogoś na grilla, to ta propozycja kulinarna sprawdzi się zawsze, niezależnie od tego, jaki kto ma gust. 

Składniki: 

  • 6 białych kiełbas 
  • jedna duża cebula 
  • 3 g ziołowej grillowej przyprawy 

Sposób przygotowania: 

Musimy przygotować kiełbasę. Z jej kupnem nie będziemy mieli żadnego problemu, ponieważ można ją znaleźć w każdym większym lub mniejszym markecie. Tak więc najpierw kiełbasę musimy naciąć z 2 stron w poprzek. Ważne, aby cięcie nie było zbyt głębokie. Tniemy na głębokość około 3 – 4 mm. 

Tak przygotowaną kiełbasę kładziemy na tacce do grillowania. Musimy ją jeszcze oprószyć przyprawą ziołową do grilla. 

Teraz należy przygotować cebulę. Obieramy ją i kroimy w krążki, a następnie kładziemy na kiełbaskach. 

Pozostaje umieścić tackę na grillu. Podczas grilowania kawałki kiełbasy należy co jakiś czas przewracać. Dzięki temu będą rumiane z obydwu stron. 

Powiązane posty