Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapki z awokado

Kanapki z awokado

Awokado z dodatkiem dipu tzatziki jest znakomitym daniem. A na kanapkach tworzy wyborne i zdrowe śniadanie.

Składniki

  • chleb – np. domowy
  • dip tzatziki
  • awokado – obrane i pokrojone na półplasterki
  • sok z cytryny
  • oliwa extra vergine
  • świeża mięta

Przygotowanie

Plasterki awokado kładziemy na kromkach chleba. Polewamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, a następnie dodajemy odrobinę oliwy. Na koniec wystarczy dodać dip tzatziki i udekorować miętą oraz pieprzem.

Powiązane posty