Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka klubowa

Kanapka klubowa

Prosty przepis na rewelacyjną i popularną (nie bez powodu) kanapkę klubową.

Składniki:

  • Domowy chleb z grubą i chrupiącą skórką z dodatkiem boczku
  • Pieczony filet z indyka
  • Sos: majonez + sos z pieczonego indyka
  • Liście sałaty
  • Pomidor

Przygotowanie

Pokrojony chleb podgrzewamy w tosterze lub na patelni. Układamy na nim pokrojoną pierś z indyka, sałatę i pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy majonezem i sosem. Składamy kanapkę z drugą kromką i przebijamy wykałaczką, żeby się nie rozpadła. Gotowe!

Powiązane posty