Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta z wędzonej ryby z jajkiem

Pasta z wędzonej ryby z jajkiem

Prosty przepis na pyszne śniadanie. Wystarczy dodać świeże pieczywo, a pasta z wędzonej ryby stanie się prawdziwym przysmakiem.

Składniki:

  • 4 jajka
  • ok. 500 g wędzonego dorsza lub innej białej ryby (np. makreli, halibuta)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju/oliwy
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek, siekamy je i przekładamy do miski. Rybę oczyszczamy z ości i skóry. Przygotowane mięso rozdrabniamy i przekładamy do miski z jajkiem. Dodajemy tam również pokrojoną w kostkę i zeszkloną na gorącym oleju cebulę. Dosypujemy pokrojone w drobną kostkę ogórki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, po czym mieszamy z majonezem, posiekanym szczypiorkiem i śmietaną.

Powiązane posty