Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Makaron z białym serem i skwarkami

Makaron z twarogiem i skwarkami

Smaczny i szybki obiad, który każdy będzie w stanie przygotować. Potrzebnych jest tylko kilka najbardziej podstawowych składników i kilkanaście minut czasu. Makaron z twarogiem i ze skwarkami jest znakomitym posiłkiem dla całej rodziny.

Składniki:
– Makaron (400 g)
– Chuda surowa pachwina (500 g)
– Twaróg w kostce (250 g)
– Olej (do smażenia)

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odlewamy go i przelewamy zimną wodą. W drugim kroku kroimy w kostkę surową pachwinę, a na patelni rozgrzewamy olej. Mięso smażymy do momentu, aż zacznie być ciemne i chrupiące. Na koniec wystarczy, że makaron rozłożymy na talerzach i rozkruszymy na niego twaróg w kostce. Całość posypujemy usmażonymi skwarkami. Makaron z twarogiem to szybki obiad, którego przygotowanie zajmuje ok. 15 minut. Całość możemy lekko polać tłuszczem z patelni, dzięki czemu posiłek nie będzie sprawiał suchego, a przy okazji otrzyma dodatkowy aromat. Posiłek można również przyozdobić odrobiną koperku lub natki pietruszki.

Powiązane posty