Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Makaron 4 sery

spaghetti 4 sery

Z 4 rodzajami sera wybornie smakuje nie tylko pizza, ale też prosty do przygotowania makaron. Ten obiad doskonale się sprawdzi, kiedy nie masz czasu na szykowanie posiłku lub jest zbyt gorąco, żeby cały czas przebywać w kuchni.

Składniki

  • Makaron spaghetti (400 gramów)
  • Przyprawa spaghetti 4 sery (1 opakowanie)
  • Starty żółty ser (4 łyżki)
  • Śmietana 18% (50 mililitrów)
  • Oliwa (1 łyżka)
  • Woda (250 mililitrów)
  • Świeża bazylia lub natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Przyprawę rozrabiamy z wodą i śmietaną, a następnie gotujemy na patelni. Po doprowadzeniu do wrzenia zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 8 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go z wody i przekładamy na patelnię. Dokładnie mieszamy z serowym sosem.

Tak przygotowane spaghetti przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.

Powiązane posty