Jeśli chcesz spróbować wyśmienitego cheesburgera, możesz przygotować go w domu. Efekt będzie znacznie lepszy (i zdrowszy) niż w dowolnym fast foodzie.
Składniki
- Bułki do hamburgerów (2 sztuki)
- Mielona chuda wołowina (250 gramów)
- Majonez (2 łyżki)
- Boczek (4 plastry)
- Ser Cheshire (4 plastry)
- Ketchup (2 łyżki)
- Pomidor (1 sztuka)
- Średnia cebula (1 sztuka)
Przygotowanie
Wołowinę doprawiamy solą i pieprzem, formujemy z niego charakterystyczne burgery, przykrywamy je serem i smażymy na grillu do momentu uzyskania złocistej barwy. Następnie smażymy bekon do momentu, aż będzie chrupki. W tym czasie kroimy cebulę w krążki.
Bułkę na burgera przecinamy na pół. Smarujemy ją majonezem, układamy na niej wszystkie składniki cheesburgera, a na koniec polewamy ketchupem.