Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Cheesburger z dodatkiem bekonu

Cheesburger z bekonem

Jeśli chcesz spróbować wyśmienitego cheesburgera, możesz przygotować go w domu. Efekt będzie znacznie lepszy (i zdrowszy) niż w dowolnym fast foodzie.

Składniki

  • Bułki do hamburgerów (2 sztuki)
  • Mielona chuda wołowina (250 gramów)
  • Majonez (2 łyżki)
  • Boczek (4 plastry)
  • Ser Cheshire (4 plastry)
  • Ketchup (2 łyżki)
  • Pomidor (1 sztuka)
  • Średnia cebula (1 sztuka)

Przygotowanie

Wołowinę doprawiamy solą i pieprzem, formujemy z niego charakterystyczne burgery, przykrywamy je serem i smażymy na grillu do momentu uzyskania złocistej barwy. Następnie smażymy bekon do momentu, aż będzie chrupki. W tym czasie kroimy cebulę w krążki.

Bułkę na burgera przecinamy na pół. Smarujemy ją majonezem, układamy na niej wszystkie składniki cheesburgera, a na koniec polewamy ketchupem.

Powiązane posty