Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Seekh kebab

Seekh kebab

Wypróbuj nietypowy przepis na kebaba. Zachwyć wszystkich gości i zaserwuj danie, którego długo nie zapomną. Zapewnisz sobie przy tym nieco wygody, bo przepis jest naprawdę prosty.

Składniki

  • Baranina (500 gramów)
  • Przyprawa do kebaba
  • Cebule (2 sztuki)
  • Zielona papryka (1 sztuka)
  • Garam masala (1 łyżeczka)
  • Sok z cytryny (1 łyżka)
  • Bułka tarta (2 łyżki)
  • Natka pietruszki (posiekana) (1 łyżka)
  • Majonez (200 mililitrów)

Przygotowanie

Mięso z obranymi cebulami, gram masalą, bułką tartą, kolendrą, natką pietruszki i zieloną papryką dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Następnie przygotowujemy przyprawę do kebaba zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Teraz łączymy ją z mięsem i sokiem cytrynowym. Z baraniny formujemy niewielkie kulki (ok. 5 cm średnicy).

W mięso wkładamy bagneciki lub patyki do szaszłyków. Baraninę pieczemy do momentu, aż bagneciki będą swobodnie z niego wychodzić. Seekh kebab podajemy na ciepło z dodatkiem majonezu.

Powiązane posty