Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Kiedy upały zaczynają Cię męczyć, nie ma innej rady. Koniecznie sięgnij po oryginalny chłodnik, gdzie słodycz truskawek i arbuza przełamana jest przez słoną fetę.

Składniki

  • Arbuz – 600 g
  • Miód – 3 łyżki
  • Bazylia świeża – 1 łyżka
  • Mięta świeża – 2 łyżki
  • Ser feta – 200 g
  • Sok z cytryny – 4 łyżki
  • Truskawka – 200 g

Przygotowanie

Miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze części. Wszystkie składniki (poza fetą i 1 łyżką mięty) wkładamy do misy blendera. Całość miksujemy na gładką masę, po czym przestawiamy ją do lodówki, żeby dobrze się schłodziła. Przed podaniem przelewamy chłodnik do misek i dekorujemy go odrobiną świeżej mięty oraz pokruszonym serem feta.

Powiązane posty