Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Chrupiące placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane

Znakomite placki chrupiące, które możesz podawać z ulubionym dodatkiem. Cukier puder, gulasz, a może śmietana z cukrem? Wszystko zależy od Twoich preferencji.

Składniki

  • gotowe składniki na placki ziemniaczane – 1 opakowanie
  • zimna woda – 600 mililitrów
  • jajko – 1 sztuka
  • olej słonecznikowy – 150 mililitrów

Przygotowanie

W dużej misce mieszamy składniki na placki ziemniaczane z jajkiem i wodą. Ciasto wyrabiamy i zostawiamy na 10 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej. Na tłuszcz przekładamy ciasto – porcjami. Używamy do tego łyżki stołowej. Każdy placek smażymy kilka minut z obu stron. Odsączamy z nich nadmiar tłuszczu. Gotowe. Idealne placki możesz z dumą podać do stołu.

Powiązane posty