Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Dip ziołowy z bazylią

Dip ziołowy z bazylią

Niezastąpiony towarzysz grilla. Znakomity dip ziołowy doskonale komponuje się z każdym rodzajem mięsa oraz z warzywami. Kiedy sezon na grilla jest w pełni, dip ziołowy musi być gotowy do podania. Na szczęście prosty przepis pozwoli szybko go przygotować.

Składniki

  • Majonez: 100 gramów
  • Jogurt naturalny gęsty: 100 gramów
  • Świeża bazylia: 1 pęczek
  • Natka pietruszki: 1 pęczek
  • Kilka gałązek tymianku
  • Świeże oregano: 1 pęczek
  • Ząbek czosnku: 1 sztuka
  • Pieprz czarny świeżo mielony: 1 szczypta
  • Cytryna: 1 sztuka
  • Miód: 1 łyżeczka

Przygotowanie

Cytrynę ocieramy ze skórki, a następnie wyciskamy z niej sok. Mieszamy go w kielichu miksera ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Całość miksujemy przez kilkanaście sekund. Gotowe!

Powiązane posty