Niezastąpiony towarzysz grilla. Znakomity dip ziołowy doskonale komponuje się z każdym rodzajem mięsa oraz z warzywami. Kiedy sezon na grilla jest w pełni, dip ziołowy musi być gotowy do podania. Na szczęście prosty przepis pozwoli szybko go przygotować.
Składniki
- Majonez: 100 gramów
- Jogurt naturalny gęsty: 100 gramów
- Świeża bazylia: 1 pęczek
- Natka pietruszki: 1 pęczek
- Kilka gałązek tymianku
- Świeże oregano: 1 pęczek
- Ząbek czosnku: 1 sztuka
- Pieprz czarny świeżo mielony: 1 szczypta
- Cytryna: 1 sztuka
- Miód: 1 łyżeczka
Przygotowanie
Cytrynę ocieramy ze skórki, a następnie wyciskamy z niej sok. Mieszamy go w kielichu miksera ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Całość miksujemy przez kilkanaście sekund. Gotowe!