Ciasto naleśnikowe zawsze jest bardzo sycące no i co ważne dla smakoszy, niezwykle smakowite. Nie tylko jednak ono jest ważne, ale również sam farsz. A nie zawsze musi składać się z takich samych składników. Można wykorzystać na przykład żółty ser i cebulę. Dlaczego nie?
Składniki:
- 200 g startego żółtego sera
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebule smażymy na patelni z rozgrzanym olejem. Czekamy, aż się zeszkli, a następnie zestawiamy z ognia.
Siekamy drobno jajka i przekładamy do miski. Dokładamy podsmażoną cebulę starty ser i posiekany szczypiorek. Wszystko razem mieszamy.
Następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ponownie wszystko mieszamy.
Farsz nakładamy na naleśniki, które zwijamy w rulony. Podajemy z sosem. Może być na przykład sos czosnkowy.