Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Farsz do naleśników 

naleśniki

Ciasto naleśnikowe zawsze jest bardzo sycące no i co ważne dla smakoszy, niezwykle smakowite. Nie tylko jednak ono jest ważne, ale również sam farsz. A nie zawsze musi składać się z takich samych składników. Można wykorzystać na przykład żółty ser i cebulę. Dlaczego nie? 

Składniki: 

  • 200 g startego żółtego sera 
  • 5 jajek ugotowanych na twardo 
  • 1 cebula 
  • 1 pęczek szczypiorku 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 1 łyżka oleju 
  • sól, pieprz 

Sposób przygotowania: 

Cebule smażymy na patelni z rozgrzanym olejem. Czekamy, aż się zeszkli, a następnie zestawiamy z ognia. 

Siekamy drobno jajka i przekładamy do miski. Dokładamy podsmażoną cebulę starty ser i posiekany szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. 

Następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ponownie wszystko mieszamy. 

Farsz nakładamy na naleśniki, które zwijamy w rulony. Podajemy z sosem. Może być na przykład sos czosnkowy. 

Powiązane posty