Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Grillowany indyk

Przekąska z indyka

Znakomita przekąska z grillowanego indyka. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie zachwycająca bogactwem aromatów. Przygotujesz ją w zaledwie 15 minut!

Składniki

  • Masło (80 gramów)
  • Oliwa
  • Sałata (1 sztuka)
  • Bagietka (1 sztuka)
  • Przyprawa w kostce (1 sztuka)
  • Filety z indyka (4 sztuki)

Przygotowanie

Kostkę do rosołu kruszymy, a następnie mieszamy ją z masłem. Teraz kroimy bagietkę w plastry, a każdy z nich smarujemy przygotowanym przed chwilą kremem. Bagietkę składamy w całość i owijamy folią aluminiową. Przez chwilę grillujemy ją na grillu lub opcjonalnie w piekarniku.

Następnie kroimy filety z indyka w plasterki. Smarujemy je dokładnie oliwą i również przez chwilę grillujemy. Teraz wystarczy, że ułożymy krążki bagietki na talerzu i udekorujemy je liśćmi sałaty i kawałkami grillowanego indyka.

Powiązane posty