Znakomita przekąska z grillowanego indyka. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie zachwycająca bogactwem aromatów. Przygotujesz ją w zaledwie 15 minut!
Składniki
- Masło (80 gramów)
- Oliwa
- Sałata (1 sztuka)
- Bagietka (1 sztuka)
- Przyprawa w kostce (1 sztuka)
- Filety z indyka (4 sztuki)
Przygotowanie
Kostkę do rosołu kruszymy, a następnie mieszamy ją z masłem. Teraz kroimy bagietkę w plastry, a każdy z nich smarujemy przygotowanym przed chwilą kremem. Bagietkę składamy w całość i owijamy folią aluminiową. Przez chwilę grillujemy ją na grillu lub opcjonalnie w piekarniku.
Następnie kroimy filety z indyka w plasterki. Smarujemy je dokładnie oliwą i również przez chwilę grillujemy. Teraz wystarczy, że ułożymy krążki bagietki na talerzu i udekorujemy je liśćmi sałaty i kawałkami grillowanego indyka.