Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Jajecznica z chorizo

Jajecznica z chorizo

Nowa odsłona tradycyjnego śniadania. Jajecznica z chorizo charakteryzuje się bogactwem smaków i niepowtarzalnym aromatem.

Składniki

  • Jajko – 4 sztuki
  • Chorizo – 50 g
  • Cebula dymka – 2 łyżki
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Śmietana kwaśna – 2 łyżki

Przygotowanie

Jajka bełtamy w misce, dymkę siekamy a chorizo kroimy w kostkę. Teraz chorizo przekładamy na suchą patelnię i smażymy do momentu, aż kiełbasa będzie chrupiąca. Odsuwamy ją na bok patelni, a na wolną przestrzeń wlewamy jajka. Po 2-3 minutach mieszamy je z kiełbasą, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy całość do momentu, aż jajka się zetną. Nie mogą jednak być suche.

Jajecznicę przekładamy do miski, mieszamy z posiekaną cebulą i śmietaną, a następnie wykładamy na talerze.

Powiązane posty