Nowa odsłona tradycyjnego śniadania. Jajecznica z chorizo charakteryzuje się bogactwem smaków i niepowtarzalnym aromatem.
Składniki
- Jajko – 4 sztuki
- Chorizo – 50 g
- Cebula dymka – 2 łyżki
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz czarny – 1 szczypta
- Śmietana kwaśna – 2 łyżki
Przygotowanie
Jajka bełtamy w misce, dymkę siekamy a chorizo kroimy w kostkę. Teraz chorizo przekładamy na suchą patelnię i smażymy do momentu, aż kiełbasa będzie chrupiąca. Odsuwamy ją na bok patelni, a na wolną przestrzeń wlewamy jajka. Po 2-3 minutach mieszamy je z kiełbasą, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy całość do momentu, aż jajka się zetną. Nie mogą jednak być suche.
Jajecznicę przekładamy do miski, mieszamy z posiekaną cebulą i śmietaną, a następnie wykładamy na talerze.