Prosta i nieskomplikowana, a przy tym wyborna i sycąca. Kanapka ciabatella gwarantuje doskonały początek dnia, a w połączeniu z ulubioną kawą czy herbatą jest prawdziwym przysmakiem.
Składniki
- Bazylia świeża (5 g)
- Mozzarella (125 g)
- Oliwa z oliwek (1 łyżka)
- Pomidorki koktajlowe (100 g)
- Ocet balsamiczny (1 łyżka)
- Ciabatta (1 sztuka)
- Pieprz (szczypta)
Przygotowanie
Bułkę ciabattę przekrajamy na pół (wzdłuż). Teraz płuczemy pomidorki koktajlowe i kroimy je w plasterki. Odrywamy kilka listków bazylii i odsączamy z zalewy mozzarellę. Na jednej połówce bułki kładziemy wszystkie te składniki. Całość polewamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Kanapkę doprawiamy pieprzem (wedle uznania).
Na koniec składamy obie połówki ciabatty i delektujemy się doskonałym śniadaniem.