Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka ciabatella

Kanapka ciabatella, screen z YouTube

Prosta i nieskomplikowana, a przy tym wyborna i sycąca. Kanapka ciabatella gwarantuje doskonały początek dnia, a w połączeniu z ulubioną kawą czy herbatą jest prawdziwym przysmakiem.

Składniki

  • Bazylia świeża (5 g)
  • Mozzarella (125 g)
  • Oliwa z oliwek (1 łyżka)
  • Pomidorki koktajlowe (100 g)
  • Ocet balsamiczny (1 łyżka)
  • Ciabatta (1 sztuka)
  • Pieprz (szczypta)

Przygotowanie

Bułkę ciabattę przekrajamy na pół (wzdłuż). Teraz płuczemy pomidorki koktajlowe i kroimy je w plasterki. Odrywamy kilka listków bazylii i odsączamy z zalewy mozzarellę. Na jednej połówce bułki kładziemy wszystkie te składniki. Całość polewamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Kanapkę doprawiamy pieprzem (wedle uznania).

Na koniec składamy obie połówki ciabatty i delektujemy się doskonałym śniadaniem.

Powiązane posty