Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka klubowa

Kanapka klubowa

Znana i uwielbiana na całym świecie klubowa kanapka. Idealna na śniadanie i kolację, a także jako przegryzka w ciągu dnia.

Składniki

  • Pierś z kurczaka – 10 dekagramów
  • Przyprawa do złotego – 5 gramów
  • Kromka pieczywa tostowego – 3 sztuki
  • Sałata lodowa – 50 gramów
  • Majonez – 2 łyżki
  • Bekon – 5 dekagramów
  • Ogórek konserwowy – 5 plastrów
  • Pomidor – 1 sztuka
  • Jajo – 1 sztuka
  • Olej – 80 mililitrów

Przygotowanie

Pieczywo tostowe podgrzewamy na suchej patelni. Następnie polewamy kurczaka połową oleju i posypujemy przyprawą. Mięso również podsmażamy na patelni. Na pozostałym tłuszczu smażymy jajko sadzone.

Kromki chleba smarujemy majonezem, układamy na nim porwaną sałatę, plastry pomidora i mięso z kurczaka. Na drugiej kromce układamy jajko z plasterkami ogórka. Z kolei na jajko kładziemy podsmażony bekon. Teraz kromkę z jajkiem (składnikami do góry) kładziemy na kromce z kurczakiem, a całość przykrywamy trzecim tostem.

Tak przygotowaną kanapkę przekłuwamy długimi wykałaczkami i przecinamy po przekątnej. Tym sposobem dostaniemy 2 pyszne trójkątne kanapki klubowe.

Powiązane posty