Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z grillowanym serem

Kanapka z grillowanym serem

Znakomity wiosenny przepis na lekką kolację. Rozkoszuj się ciepłą kanapką.

Składniki

  • Chlebek pita – 0,5 sztuki
  • Oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • Minisałata rzymska – 1 sztuka
  • Pomidor bawole serce – 1 sztuka
  • Ogórek konserwowy – 3 sztuki
  • Oliwki zielone – 4 łyżki
  • Olej – 1 łyżeczka
  • Papryczka chili czerwona – 1 sztuka
  • Tymianek świeży – 4 gałązki
  • Ser halloumi – 250 g
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta
  • Sos tzatziki – 2 łyżki

Przygotowanie

Pitę przecinamy na pół, a liście sałaty rozrywamy na mniejsze kawałki. Następnie kroimy ser i pomidory w plastry, a oliwki i ogórki w kostkę. Następnie ogórki i oliwki mieszamy z pokruszoną papryczką chili, posiekanym tymiankiem, solą, pieprzem i łyżeczką oleju.

Teraz na rozgrzanej patelni smażymy ser halloumi. Na każdy kawałek pieczywa nakładamy sos tzatziki, sałatę, gorący ser, pomidory i oliwki.

Powiązane posty