Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Paluszki z kurczaka

Paluszki z kurczaka

Wyborny obiad na leniwe popołudnie. Złociste mięso, które wręcz rozpływa się w ustach. Wypróbuj ten przepis kulinarny, a z pewnością wielokrotnie będziesz do niego wracać!

Składniki

  • Piersi z kurczaka (500 gramów)
  • Przyprawa meksykańska do nuggetsów (2 opakowania)
  • Płatki kukurydziane (20 gramów)
  • Ziarno słonecznika (10 gramów)
  • Ziarna dyni (10 gramów)
  • Jajko (1 sztuka)
  • Mleko (100 mililitrów)
  • Olej roślinny (150 mililitrów)

Przygotowanie

Mięso kroimy w paski (ok. 1 cm grubości). Następnie obie przyprawy meksykańskie mieszamy z płatkami kukurydzianymi. W osobnej misce mieszamy jajko z mlekiem. W tej panierce obtaczamy kawałki mięsa, a następnie panierujemy je w przygotowanej przed chwilą panierce.

Paluszki z kurczaka układamy na rozgrzanym oleju na patelni. Smażymy je do momentu, aż z każdej strony przybiorą złocistą barwę.

Powiązane posty