Wyborny obiad na leniwe popołudnie. Złociste mięso, które wręcz rozpływa się w ustach. Wypróbuj ten przepis kulinarny, a z pewnością wielokrotnie będziesz do niego wracać!
Składniki
- Piersi z kurczaka (500 gramów)
- Przyprawa meksykańska do nuggetsów (2 opakowania)
- Płatki kukurydziane (20 gramów)
- Ziarno słonecznika (10 gramów)
- Ziarna dyni (10 gramów)
- Jajko (1 sztuka)
- Mleko (100 mililitrów)
- Olej roślinny (150 mililitrów)
Przygotowanie
Mięso kroimy w paski (ok. 1 cm grubości). Następnie obie przyprawy meksykańskie mieszamy z płatkami kukurydzianymi. W osobnej misce mieszamy jajko z mlekiem. W tej panierce obtaczamy kawałki mięsa, a następnie panierujemy je w przygotowanej przed chwilą panierce.
Paluszki z kurczaka układamy na rozgrzanym oleju na patelni. Smażymy je do momentu, aż z każdej strony przybiorą złocistą barwę.