Prosty przepis na pożywne śniadanie. Dobre połączenie, które zapewni Ci znakomity początek dnia.
Składniki
- bułki owsiane – 2 szt.
- kiełbasa z Turyngii – 2 szt.
- pieczarki brązowe – 2 szt.
- jajko – 2 szt.
- oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
- masło – 1 łyżeczka
- serek śmietankowy – 40 g
- musztarda – 1 łyżka
- kiełki groszku – 20 g
- sól – 1 szczypta
- pieprz czarny – 1 szczypta
- szczypiorek – 1 łyżka
Przygotowanie
Mieszamy serek z musztardą. Następnie przecinamy na pół bułki i ich dolne połówki smarujemy przygotowaną przed chwilą mieszanką. Następnie kroimy pieczarki w plasterki i podsmażamy je na oliwie. Posypujemy je szczyptą soli i pieprzu. Pieczarki układamy na posmarowanych serkiem bułkach i układamy na nich kiełki.
Na patelni po smażeniu pieczarek smażymy również kiełbasy. Kiedy się zarumienią, przekładamy je na bułki. Na czystej patelni rozpuszczamy masło i przygotowujemy jajka sadzone. Przekładamy je na kiełbaski, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zakrywamy górną częścią pieczywa.