Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z szarpanym łososiem

Kanapka z szarpanym łososiem

Znakomite śniadanie lub kolacja. Delikatne mięso podane ze świeżym pieczywem potrafi zdziałać prawdziwe cuda. Kanapka z szarpanym łososiem to przekąska, której nie powstydzi się żadna restauracja.

Składniki

  • Filet z łososia – 200 gramów
  • Oliwa – 2 łyżki
  • Przyprawa do ryb – 1 łyżka
  • Dojrzałe awokado – 1 sztuka
  • Przyprawa chili z cynamonem – 1 łyżka
  • Mała cebulka – 1 sztuka
  • Świeża kolendra – 1 pęczek
  • Kromka chleba na zakwasie – 2 sztuki

Przygotowanie

Filet z łososia skrapiamy oliwą oraz posypujemy przyprawą do ryb. Mięso gotujemy na parze przez ok. 20 minut. W tym czasie kroimy cebulę w drobną kostkę. Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę i w miseczce rozgniatamy miąższ. Dodajemy cebulę i dokładnie mieszamy razem z przyprawą chili.

Przygotowujemy 2 grzanki. Na jednej rozsmarowujemy awokado. Na paście układamy łososia, szarpiąc go delikatnie widelcem. Na wierzchu układamy kolendrę, dodajemy parę kropli oliwy i szczyptę przyprawy chili. Możemy zamknąć grzankę lub zrobić 2 osobne kanapki.

Powiązane posty