Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kokosowy pudding mango z nasionami chia

Pudding z mango obsypany borówkami, screen z YouTube

Wyborny przepis kulinarny, który doceni niemal każdy. Pyszny pudding chia jet źródłem znacznej dawki energii oraz witamin. Dodatkowo jego słodycz zachwyca podniebienie i sprawia, że chce się spróbować jeszcze więcej tego przysmaku.

Składniki

  • Nasiona chia (3 łyżki)
  • Napój kokosowy (150 ml)
  • Mango (1 sztuka)
  • Borówki (50 g)

Przygotowanie

Na początek podgrzewamy napój kokosowy, ale uważnie pilnujemy, żeby się nie zagotował. Musi być jedynie mocno ciepły. Następnie dosypujemy do niego nasiona chia. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok na ok. 10 minut. W tym czasie obieramy mango ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do misy blendera, gdzie miksujemy owoc na gładką masę.

Teraz do miski nakładamy napęczniałe nasiona chia i zalewamy ją masą przygotowaną z mango. Całość dekorujemy borówkami. Tak przygotowany pudding możemy podać od razu lub dopiero po schłodzeniu go w lodówce.

Powiązane posty