Jeżeli przygotujesz ten koktajl alkoholowy, to zrobisz duże wrażenie na gościach niezależnie od tego, czy to jakieś kameralne spotkanie, czy też większa impreza. Przepis to gwarancja delikatnego smaku jabłek połączonego z aromatem cynamonu i rześkim winem musującym.
Składniki:
- 250 ml cydru jabłkowego
- mielony cynamon
- 2 łyżki cukru wymieszanego z cynamonem
- 250 ml wina musującego
Sposób przygotowania:
Najpierw musimy zwilżyć ręcznik papierowy i przetoczyć po nim brzegi kieliszków. Mogą to być także szklaneczki. Najważniejsze, aby były wysokie. Teraz dzięki zwilżeniu cukier wymieszany z cynamonem idealnie obklei brzegi szkła.
Następnie do cydru dodajemy odrobinę mielonego cynamonu i bardzo dokładnie mieszamy.
Koktajl pozostaje rozlać do kieliszków i dopełnić jeszcze winem musującym.