Oryginalny sposób na przygotowanie kurczaka. Wypróbuj ten prosty przepis kulinarny, a zachwycisz dosłownie każdego.
Składniki
- Kurczak filety z piersi – 2 szt.
- Musztarda miodowa – 50 g
- Cebula prażona – 100 g
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
- Sól – 0,5 łyżeczki
- Parmezan tarty – 2 łyżki
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 oC. Przygotowujemy piersi z kurczaka, usuwając błony, oczyszczając mięso i posypując je szczyptą soli. Kurczaka przekładamy do keksówki wysmarowanej oliwą z oliwek. Mięso smarujemy musztardą i wstawiamy na ok. 35 minut do rozgrzanego piekarnika. Na ok. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy kurczaka tartym parmezanem i prażoną cebulą.