Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kurczak panierowany w smażonej cebuli

Kurczak panierowany w smażonej cebuli

Oryginalny sposób na przygotowanie kurczaka. Wypróbuj ten prosty przepis kulinarny, a zachwycisz dosłownie każdego.

Składniki

  • Kurczak filety z piersi – 2 szt.
  • Musztarda miodowa – 50 g
  • Cebula prażona – 100 g
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Sól – 0,5 łyżeczki
  • Parmezan tarty – 2 łyżki

Przygotowanie

Rozgrzewamy piekarnik do 180 oC. Przygotowujemy piersi z kurczaka, usuwając błony, oczyszczając mięso i posypując je szczyptą soli. Kurczaka przekładamy do keksówki wysmarowanej oliwą z oliwek. Mięso smarujemy musztardą i wstawiamy na ok. 35 minut do rozgrzanego piekarnika. Na ok. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy kurczaka tartym parmezanem i prażoną cebulą.

Powiązane posty