Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Latte z granolą orzechową

Latte z granolą orzechową

Połączenie pobudzającej kawy z sycącym śniadaniem. Jak przygotować idealny posiłek, który zapewni energię i zaspokoi głód?

Składniki

  • Cynamon – 0,33 łyżeczki
  • Espresso – 100 ml
  • Granola orzechowa – 50 g
  • Napój ryżowy – 400 ml
  • Płatki owsiane – 3 łyżki
  • Sól – 1 szczypta
  • Syrop klonowy – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Sól, syrop klonowy, płatki owsiane i cynamon przekładamy do rondelka. Następnie zalewamy całość 200 ml napoju ryżowego i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż płatki nieco rozmiękną.

Pozostałe 200 ml napoju spieniamy i dodajemy do zdjętych z ognia płatków. Całość delikatnie mieszamy i przelewamy do szklanek. Uzupełniamy je o espresso i dekorujemy granolą.

Powiązane posty