Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Lody czekoladowe z miodem

Lody czekoladowe z miodem

Znakomita wariacja sklepowych lodów. Wystarczy kilka prostych dodatków, żeby całkowicie odmienić ich smak i jakość.

Składniki

  • Carte d’Or Chocolate (300 gramów)
  • Orzechy laskowe (150 gramów)
  • Łuskane pestki dyni (150 gramów)
  • Łuskane pestki słonecznika (150 gramów)
  • Miód do polania (2 łyżki)

Przygotowanie

Siekamy orzechy włoskie, a następnie na suchej patelni prażymy słonecznika, pestki dyń i posiekane przed chwilą orzechy. Teraz nakładamy lody do miski (2-3 gałki), posypujemy prażonymi składnikami, a całość polewamy miodem.

Powiązane posty