Delikatna ryba podana w wytwornym stylu. Łosoś wymaga odpowiedniego przygotowania, żeby był delikatny i niezbyt suchy. Ten prosty przepis poprowadzi Cię krok po kroku, dzięki czemu stworzysz idealny posiłek dla całej rodziny.
Składniki
- Dzwonki łososia – 2 sztuki
- Przyprawa pietruszkowa – 2 sztuki
- Marchewki – 2 sztuki
- Por – 1 sztuka
- Sól – szczypta
- Masło
Przygotowanie
Zdejmujemy skórę z ryby, po czym delikatnie solimy mięso i posypujemy je rozkruszoną przyprawą pietruszkową. Teraz ścieramy warzywa na tarce i mieszamy je z resztą przyprawy. Na folii aluminiowej rozkładamy połowę przygotowanych warzyw, a na nich rybę. Na mięso nakładamy odrobinę masła i przykrywamy pozostałymi warzywami.
Zawijamy folię i gotujemy całość na parze przez ok. 20 minut.