Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Łosoś na parze

Łosoś na parze

Delikatna ryba podana w wytwornym stylu. Łosoś wymaga odpowiedniego przygotowania, żeby był delikatny i niezbyt suchy. Ten prosty przepis poprowadzi Cię krok po kroku, dzięki czemu stworzysz idealny posiłek dla całej rodziny.

Składniki

  • Dzwonki łososia – 2 sztuki
  • Przyprawa pietruszkowa – 2 sztuki
  • Marchewki – 2 sztuki
  • Por – 1 sztuka
  • Sól – szczypta
  • Masło

Przygotowanie

Zdejmujemy skórę z ryby, po czym delikatnie solimy mięso i posypujemy je rozkruszoną przyprawą pietruszkową. Teraz ścieramy warzywa na tarce i mieszamy je z resztą przyprawy. Na folii aluminiowej rozkładamy połowę przygotowanych warzyw, a na nich rybę. Na mięso nakładamy odrobinę masła i przykrywamy pozostałymi warzywami.

Zawijamy folię i gotujemy całość na parze przez ok. 20 minut.

Powiązane posty