Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Makaron a’la Puttanesca

Makaron a'la Puttanesca

Chcesz przygotować lekki i sycący obiad dla całej rodziny? Pomoże Ci ten prosty przepis na makaron z passatą pomidorową i serem.

Składniki

  • Passata pomidorowa – 400 mililitrów
  • Boczek – 300 gramów
  • Makaron penne – 1 opakowanie
  • Przyprawa uniwersalna – 1 opakowanie
  • Parmezan – 200 gramów
  • Cebula – 1 sztuka
  • Ząbek czosnku – 2 sztuki
  • Olej do smażenia – 2 łyżki

Przygotowanie

Na początek kroimy boczek, czosnek i cebulę. Boczek podsmażamy na rozgrzanym oleju, a po chwili dodajemy do niego czosnek i cebulę. Smażymy wszystko przez kolejnych kilka minut. Następnie dodajemy sos pomidorowy i przyprawę. Z kolei makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na koniec wszystko dokładnie mieszamy i posypujemy startym serem. Gotowe!

Powiązane posty