Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Omlet z łososiem

Omlet z łososiem, screen z YouTube

Przepis kulinarny na śniadanie, który koniecznie musisz wypróbować. Rozkoszuj się puszystym omletem z wędzonym łososiem, a wszystko nabierze sensu.

Składniki

  • Awokado (0,5 sztuki)
  • Cytryna (1 sztuka)
  • Cebula dymka (1 sztuka)
  • Jajko (2 sztuki)
  • Łosoś wędzony (50 g)
  • Olej rzepakowy (2 łyżki)
  • Papryczka chili czerwona (1 sztuka)
  • Pieprz czarny (1 szczypta)
  • Sól (1 szczypta)

Przygotowanie

Wbijamy jajka do miski i rozbełtujemy je widelcem oraz doprawiamy pieprzem. Następnie kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy ją na patelni. Dodajemy do niej również kawałki posiekanej papryki (nie wszystkie!). Teraz wylewamy na patelnię również jajka i delikatnie mieszamy powstającą masę.

Do osobnej miski wrzucamy pokrojone w kostko awokado, odrobinę posiekanej papryki i szczypiorek. Dolewamy oliwy i soku z cytryny, a następnie mieszamy.

Na koniec omlet zawijamy, kroimy na kawałki, ozdabiamy wędzonym łososiem i przygotowaną przed chwilą sałatą z awokado.

Powiązane posty