Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Wyborne paluszki rybne w cieście kokosowym. Ryba biała w połączeniu z odpowiednią przyprawą i wiórkami kokosowymi jest zwyczajnie zniewalająca. To prosty przepis na obiad, do którego często będziesz wracać.

Składniki

  • Ryba biała o zwartym mięsie – 300 gramów
  • Przyprawa do placków ziemniacznych – 1 opakowanie
  • Woda – 450 mililitrów
  • Jajko – 1 sztuka
  • Wiórki kokosowe – 120 gramów
  • Mąka – 2 łyżki
  • Olej do smażenia – 1 szklanka

Przygotowanie

Wodę łączymy z przyprawą do placków ziemniaczanych, wiórkami kokosowymi i jajkiem. Ciasto odstawiamy na 10 minut. W tym czasie kroimy rybę w paski o grubości ok. 1,5 cm. Rybę obtaczamy w mące, a następnie w cieście w taki sposób, żeby dokładnie zakryć mięso.

Paluszki rybne smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką colesław.

Powiązane posty