Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta z wędzonego bekonu

Pasta z wędzonego bekonu

Oryginalny pomysł na pastę mięsną. Znakomicie komponuje się ze świeżym pieczywem oraz kiszonymi ogórkami. Pasta z wędzonego bekona to prosta receptura na niebanalny posiłek.

Składniki

  • ząbek czosnku – 1 sztuka
  • majeranek – 0.25 łyżeczki
  • sos sojowy – 1 łyżka
  • mielona papryka – 0.25 łyżeczki
  • pieprz ziołowy – 0.25 łyżeczki
  • smalec – 1 łyżeczka
  • wędzony bekon – 150 gramów
  • biała fasola w puszce – 1 opakowanie

Przygotowanie

Drobno kroimy boczek, a fasolę odsączamy z zalewy. Mięso smażymy na rozpuszczonym smalcu, po czym studzimy. Fasolę miksujemy z bekonem i wszystkimi pozostałymi składnikami.

Powiązane posty