Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Prosty przepis na wyborną pastę z wędzonej makreli. Doskonała opcja na śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • Wędzona makrela – 1
  • Świeżo zmielony pieprz
  • Natka pietruszki – pół pęczka
  • Mała cebula (np. cukrowa) – 1
  • Sól
  • Ogórki kiszone

Przygotowanie

Z makreli wyciągamy szkielet i największe ości. Następnie skubiemy mięso, bardzo dokładnie sprawdzając, czy nie ma w nim mniejszych ości. Oczyszczone kawałki ryby przekładamy do salaterki. Doprawiamy je pieprzem i natką pietruszki. Teraz kroimy obraną cebulę w drobną kostkę. Posypujemy ją solą i dodajemy do makreli. Całość dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną pastę wystarczy rozsmarować na świeżym pieczywie z masłem. Kanapkę dekorujemy plasterkami kiszonych ogórków.

Powiązane posty