Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pieczarki z oliwkami

Pieczarki z oliwkami

Jeśli planujesz podać do stołu przystawkę, to Twój wybór powinien paść właśnie na pieczarki z oliwkami. Proste w przygotowaniu i charakteryzujące się wyjątkowym aromatem. Skutecznie pobudzą apetyt wszystkich biesiadników!

Składniki

  • Pieczarki (500 gramów)
  • Oliwki (12 sztuk)
  • Ząbek czosnku (4 sztuki)
  • Ocet balsamiczny (3 łyżki)
  • Pęczek natki pietruszki (0.5 sztuki)
  • Oliwa z oliwek
  • Sos sałatkowy (1 opakowanie)

Przygotowanie

Pieczarki kroimy w cienkie plastry, a następnie gotujemy je przez ok. 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie drobno siekamy czosnek i mieszamy go z odsączonymi pieczarkami. Teraz siekamy pietruszkę, a oliwki kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy je do pietruszki wraz z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami octu i sosem sałatkowym.

Teraz wszystko to dokładnie mieszamy z pieczarkami, przekładamy całość do pojemnika, który następnie szczelnie zamykamy. Odstawiamy go na bok na ok. 6 godzin, żeby smaki dobrze się przegryzły.

Powiązane posty