Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pieczona kukurydza

Pieczona kukurydza

Znakomita przekąska, która idealnie będzie pasować do seansu filmowego i towarzyskiego spotkania ze znajomymi.

Składniki

  • Przyprawa do grilla pikantna – 1 opakowanie
  • Cola – 100 mililitrów
  • Ketchup – 50 mililitrów
  • Papryczka chili – 0.4 sztuki
  • Margaryna – 1 łyżka
  • Mleko – 350 mililitrów
  • Miód – 2 łyżki
  • Świeża kolendra – 0.5 pęczka

Przygotowanie

Każdą kolbę kukurydzy kroimy na 4 części, a następnie gotujemy w mleku z miodem. W osobnej misce mieszamy przyprawę do grilla, colę, ketchup oraz pokrojoną kolendrę i chili.

Teraz wkładamy do woreczków kawałki kukurydzy razem z przygotowanym sosem i margaryną. Woreczki do pieczenia układamy w rozgrzanym do 180 oC piekarniku. Kukurydzę pieczemy przez ok. 15 minut.

Powiązane posty