Znakomita alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Wprowadź do swojej kuchni nieco innowacji, która z pewnością każdemu będzie pasować.
Składniki
- Ananas w plastrach (puszka) – 1 opakowanie
- Jajko – 1 sztuka
- Mleko – 0.5 szklanki
- Cukier – 2 łyżki
- Proszek do pieczenia – 0.2 łyżeczki
- Mąka – 6 łyżek
- Bita śmietana w sprayu – 0.5 opakowania
- Olej – 3 łyżki
Przygotowanie
Przygotowujemy ciasto z mąki, mleka, jajka, cukru i proszku do pieczenia. Następnie odsączamy ananasy i zamaczamy każdy plasterek w cieście. Od razu kładziemy je na rozgrzanej patelni z olejem i smażymy z obu stron do momentu przybrania przez nie złocistej barwy. Tuż przed podaniem dekorujemy je bitą śmietaną.