Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Placki z ananasem

Placki z ananasem

Znakomita alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Wprowadź do swojej kuchni nieco innowacji, która z pewnością każdemu będzie pasować.

Składniki

  • Ananas w plastrach (puszka) – 1 opakowanie
  • Jajko – 1 sztuka
  • Mleko – 0.5 szklanki
  • Cukier – 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia – 0.2 łyżeczki
  • Mąka – 6 łyżek
  • Bita śmietana w sprayu – 0.5 opakowania
  • Olej – 3 łyżki

Przygotowanie

Przygotowujemy ciasto z mąki, mleka, jajka, cukru i proszku do pieczenia. Następnie odsączamy ananasy i zamaczamy każdy plasterek w cieście. Od razu kładziemy je na rozgrzanej patelni z olejem i smażymy z obu stron do momentu przybrania przez nie złocistej barwy. Tuż przed podaniem dekorujemy je bitą śmietaną.

Powiązane posty