Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta z fasoli

Przepis na fasolową pastę

Pyszny dodatek do kanapek, dzięki któremu można szybko i wygodnie przygotować śniadanie lub kolację. Przepis jest bardzo prosty, tani, a przede wszystkim gwarantuje wyborny posiłek, który każdemu posmakuje.

Składniki:
– Biała fasola (1 puszka)
– Jabłko (1 sztuka)
– Cebula (1 sztuka)
– Masło (do smażenia)
– Sól (szczypta)
– Pieprz (szczypta)
– Majeranek (szczypta)

Przygotowanie:
Cebulę dokładnie obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy ją na rozgrzane na patelni masło i smażymy do średnim ogniu aż do jej zeszklenia. Teraz przychodzi pora na jabłko, które obieramy i również drobno kroimy w kostkę. Tak przygotowany owoc przekładamy na gorącą patelnię z cebulą i smażymy przez kilka minut, dodając przy tym majeranek, sól i pieprz.
Do osobnej miseczki przekładamy odsączoną białą fasolę i rozgniatamy ją z pomocą widelca. Na koniec do fasoli przekładamy zawartość patelni i całość dokładnie mieszamy. Po przestudzeniu pasta z fasoli jest gotowa do podania.

Powiązane posty