Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Shake bananowo-jagodowy

shake bananowo-jagodowy, screen z YouTube

Pyszny shake bananowo-jagodowy, który można przyrządzić w kilka chwil! Znakomicie smakuje w temperaturze pokojowej zaraz po zrobieniu, ale również sprawdza się w roli deseru po nocy spędzonej w lodówce.

Składniki

  • Banan (2 sztuki)
  • Jagody (250 g)
  • Napój migdałowy (400 ml)
  • Nasiona chia (4 łyżki)
  • Miód (odrobina do smaku)
  • Sok z cytryny (z połowy owocu)
  • Jeżyny (do dekoracji)
  • Świeża mięta (kilka listków)

Przygotowanie

Do miski blendera przekładamy migdały, pokrojonego banana i jagody. Do takiej mieszanki dodajemy również nasiona chia i sok z cytryny. Całość dokładnie miksujemy. Shake’a przelewamy do 4 wysokich kielichów i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy pyszny deser i dekorujemy go listkami świeżej mięty oraz jagodami.

Tak przygotowany shake bananowo-jagodowy możemy odstawić również na całą noc do lodówki. W ten sposób jego konsystencje będzie gęsta i doskonałe nada się do jedzenia łyżką, a więc stanie się deserem przypominającym pyszne i pełne witamin lody.

Powiązane posty