Są takie przystawki, które na długo pozostają w pamięci. Zaliczyć do nich z pewnością należy te przygotowane na bazie łososia i cukinii. Będą nie tylko smaczne, ale również niezwykle pożywne i zdrowe. Poza tym po prostu obłędnie będą się prezentować na talerzu. Świeżość kolorystyczna będzie gwarantowana. Dlatego to idealna propozycja na wiosnę
Składniki:
- 1 kg cienkich plastrów świeżego łososia
- 1 cukinia
- oliwa z oliwek
- 2 łyżeczki granulowanego czosnku
Sposób przygotowania:
Na pierwszy ogień idzie cukinia. To piękne zielone warzywo kroimy w cienkie plastry. Następnie należy je parzyć w gorącej wodzie przez mniej więcej 4 minuty.
Po tym czasie wyciągamy cienkie długie kawałki cukinii i schładzamy. Teraz należy je rozłożyć i na nich umieścić łososia. Kolejnym krokiem jest zrolowanie całości.
Po zwinięciu roladki są gotowe i pozostaje je przebić patyczkami. Teraz skrapiamy je oliwą i smażymy na patelni grillowej. Może to być także świetna przystawka, jeżeli grillujemy na świeżym powietrzu.