Prosty przepis na aromatyczny obiad. Z tą recepturą podbijesz każdy żołądek!
Składniki
- Kotlety schabowe – 6 sztuk
- Przyprawa do mięsa – 1 łyżeczka
- Koper – 1 pęczek
- Jajko – 1 sztuka
- Śmietana – 2 łyżki
- Masło – 2 łyżki
- Bułka tarta – 1 szklanka
- Mąka pszenna – 2 łyżki
- Pieprz czarny mielony – 1 szczypta
- Olej do smażenia – 4 łyżki
Przygotowanie
Rozbijamy kotlety schabowe, a masło łączymy z posiekanym koperkiem. Każdy z kotletów smarujemy przygotowaną mieszanką. Następnie zwijamy kotlety. W osobnej misce roztrzepujemy jajko, mieszamy je ze śmietaną oraz pieprzem i przyprawą do mięsa.
Przygotowane kotlety panierujemy w mące, jajku i śmietanie. Na końcu obtaczamy je w bułce tartej. Teraz wystarczy, że roladki schabowe podsmażymy na rozgrzanym oleju (do momentu, aż przybiorą złocisty odcień z każdej strony).