Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Prosty przepis na aromatyczny obiad. Z tą recepturą podbijesz każdy żołądek!

Składniki

  • Kotlety schabowe – 6 sztuk
  • Przyprawa do mięsa – 1 łyżeczka
  • Koper – 1 pęczek
  • Jajko – 1 sztuka
  • Śmietana – 2 łyżki
  • Masło – 2 łyżki
  • Bułka tarta – 1 szklanka
  • Mąka pszenna – 2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony – 1 szczypta
  • Olej do smażenia – 4 łyżki

Przygotowanie

Rozbijamy kotlety schabowe, a masło łączymy z posiekanym koperkiem. Każdy z kotletów smarujemy przygotowaną mieszanką. Następnie zwijamy kotlety. W osobnej misce roztrzepujemy jajko, mieszamy je ze śmietaną oraz pieprzem i przyprawą do mięsa.

Przygotowane kotlety panierujemy w mące, jajku i śmietanie. Na końcu obtaczamy je w bułce tartej. Teraz wystarczy, że roladki schabowe podsmażymy na rozgrzanym oleju (do momentu, aż przybiorą złocisty odcień z każdej strony).

Powiązane posty