Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Rosół na szybko

Masz ochotę na szybki i zdrowy rosół, ale nie masz czasu godzinami stać w kuchni? W takim razie tu jest 20-minutowe rozwiązanie specjalnie dla Ciebie.

Składniki

  • Marchewka – 2 sztuki
  • Pietruszka – 1 sztuka
  • Rosół z kury w kostce – 2 sztuki
  • Natka pietruszki (posiekana) – 1 łyżka
  • Makaron – 100 gramów

Przygotowanie

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie kroimy marchewkę i pietruszkę. Kostki rosołowe dodajemy do 1 litra zagotowanej wody. Dosypujemy pokrojone warzywa i gotujemy całość przez 10 minut. Na koniec dosypujemy makaron, jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i gotowe. Teraz wystarczy przelać zupę na talerze i każdą porcję udekorować natką pietruszki.

Powiązane posty