Prosty przepis, który zrealizujesz w zaledwie 15 minut. Zaserwuj wyborną sałatkę z rybą i warzywami. Tuńczyk z puszki i liście bazylii stanowią doskonały duet. Sałatka z tuńczyka jest idealnym wyborem na każdą okazję.
Składniki
- Tuńczyk z puszki – 150 gramów
- Sos sałatkowy – 1 opakowanie
- Żółte papryki – 3 sztuki
- Pokrojone na plastry pomidory – 4 sztuki
- Świeże liście bazylii – 3 sztuki
- Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia – 4 łyżki
- Grzanki
Przygotowanie
Papryki kroimy w mniejsze kawałki, przekładamy je na blachę, polewamy odrobiną oliwy i pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 oC. W tym czasie rozrabiamy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na koniec układamy na półmisku tuńczyka, plasterki pomidorów i upieczoną paprykę. Całość dekorujemy grzankami, liśćmi bazylii i sosem sałatkowym.