Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z pora

Por

Prosty i świeży dodatek do obiadu, który przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Wypełnij miskę witaminami i niepowtarzalnym smakiem.

Składniki

  • Pora (1 sztuka)
  • Jabłko czerwone (2 sztuki)
  • Ogórek konserwowy (2 sztuki)
  • Majonez (4 łyżki)
  • Sól (szczypta)
  • Pieprz (szczypta)

Przygotowanie

Na początek myjemy jabłka i pora. Jabłko przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Ogórki kroimy w ćwiartki. Z kolei pora rozcinamy wzdłuż i ponownie dokładnie płuczemy. Białą część pora kroimy w ok. 2 cm kawałki, a następnie rozdrabniamy ją w misie miksera.

Teraz do tej samej misy dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Całość delikatnie rozdrabniamy i przekładamy do salaterki. Tak przygotowana surówka z pora jest gotowa do podania.

Powiązane posty