Zakosztuj prawdziwej kulinarnej rozkoszy dzięki prostemu przepisowi na francuski sznycel z drobiem. Zachwyć gości i domowników niepowtarzalnym aromatem, który szybko rozejdzie się po Twoim domu.
Składniki
- Piersi z kurczaka (400 gramów)
- Francuska zupa cebulowa w proszku (1 opakowanie)
- Mąka pszenna (3 łyżki)
- Jajko (1 sztuka)
- Olej roślinny (3 łyżki)
- Mleko (100 mililitrów)
- Starty żółty ser (100 gramów)
Przygotowanie
Mieszamy mąkę, zupę cebulową, jajko, żółty ser i mleko. Następnie pierś kurczaka kroimy pod skosem w cienkie plastry. Teraz wystarczy, że zanurzymy kawałki mięsa w cieście i przełożymy na rozgrzany na patelni olej. Mięso smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony. Po zdjęciu kotlecików z patelni, układamy je na papierowym ręczniku, żeby usnąć nadmiar tłuszczu.