Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Szyncel po francusku

Szyncel w stylu francuskim

Zakosztuj prawdziwej kulinarnej rozkoszy dzięki prostemu przepisowi na francuski sznycel z drobiem. Zachwyć gości i domowników niepowtarzalnym aromatem, który szybko rozejdzie się po Twoim domu.

Składniki

  • Piersi z kurczaka (400 gramów)
  • Francuska zupa cebulowa w proszku (1 opakowanie)
  • Mąka pszenna (3 łyżki)
  • Jajko (1 sztuka)
  • Olej roślinny (3 łyżki)
  • Mleko (100 mililitrów)
  • Starty żółty ser (100 gramów)

Przygotowanie

Mieszamy mąkę, zupę cebulową, jajko, żółty ser i mleko. Następnie pierś kurczaka kroimy pod skosem w cienkie plastry. Teraz wystarczy, że zanurzymy kawałki mięsa w cieście i przełożymy na rozgrzany na patelni olej. Mięso smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony. Po zdjęciu kotlecików z patelni, układamy je na papierowym ręczniku, żeby usnąć nadmiar tłuszczu.

Powiązane posty