Osoby, które uwielbiają kosztować potrawy charakterystyczne dla kuchni z różnych regionów świata, nigdy obojętnie nie przechodzą obok dań meksykańskich. Dania z tego kraju są uwielbiane pod każdą szerokością geograficzną. Dlatego ciekawą propozycją może być tacos z krewetkami. Danie przygotowuje się łatwo, a smakuje wybornie każdemu.
Składniki:
- 200 g krewetek
- 4 tortille pełnoziarniste
- 1 dojrzałe awokado
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 papryki
- 2 łyżki białego wina
- 2 łyżki domowego dressingu
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
Na pierwszy ogień idzie czosnek, bez którego trudno sobie wyobrazić jakiekolwiek danie z kuchni meksykańskiej. Musimy go posiekać, po czym następnie ląduje on na patelni razem z masłem. Teraz należy go poddusić, a potem wrzucamy krewetki i dodajemy białe wino. Składniki doprawiamy przyprawami i następnie dalej smażymy przez około 5 minut.
Na kolejnym etapie przygotowania tacos kroimy warzywa. Następnie wkładamy je w równej ilości i proporcjach do każdej tortilli. Co jeszcze pozostało? Nie możemy zapomnieć o głównych bohaterach dania, czyli krewetkach! Wkładamy je do tortilli, a całość polewamy dressingiem, jeżeli mamy ochotę.