Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tacos krewetkami 

tacos z krewetkami

Osoby, które uwielbiają kosztować potrawy charakterystyczne dla kuchni z różnych regionów świata, nigdy obojętnie nie przechodzą obok dań meksykańskich. Dania z tego kraju są uwielbiane pod każdą szerokością geograficzną. Dlatego ciekawą propozycją może być tacos z krewetkami. Danie przygotowuje się łatwo, a smakuje wybornie każdemu. 

Składniki: 

  • 200 g krewetek 
  • 4 tortille pełnoziarniste 
  • 1 dojrzałe awokado 
  • 1 puszka kukurydzy 
  • 1/2 papryki 
  • 2 łyżki białego wina 
  • 2 łyżki domowego dressingu 
  • 2 ząbki czosnku 

Sposób przygotowania: 

Na pierwszy ogień idzie czosnek, bez którego trudno sobie wyobrazić jakiekolwiek danie z kuchni meksykańskiej. Musimy go posiekać, po czym następnie ląduje on na patelni razem z masłem. Teraz należy go poddusić, a potem wrzucamy krewetki i dodajemy białe wino. Składniki doprawiamy przyprawami i następnie dalej smażymy przez około 5 minut. 

Na kolejnym etapie przygotowania tacos kroimy warzywa. Następnie wkładamy je w równej ilości i proporcjach do każdej tortilli. Co jeszcze pozostało? Nie możemy zapomnieć o głównych bohaterach dania, czyli krewetkach! Wkładamy je do tortilli, a całość polewamy dressingiem, jeżeli mamy ochotę.

Powiązane posty