Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tagiatelle

Tagiatelle

Proste i doskonałe. Tagiatelle z delikatnym mięsem indyka sprawdzi się przy każdej okazji.

Składniki

  • Tagliatelle – 500 gramów
  • Szynka z indyka – 200 gramów
  • Ser żółty, starty – 200 gramów
  • Cieciorka – 1 opakowanie
  • Przyprawa do suszonych pomidorów – 3 łyżeczki
  • Kwaśna śmietana 18% – 200 gramów
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka

Przygotowanie

Makaron gotujemy i odsączamy. W tym czasie kroimy szynkę w drobną kostkę. Podsmażamy ją delikatnie na oliwie i mieszamy z cieciorką oraz przyprawą. Całość dusimy pod przykryciem, dodajemy zioła, ser i makaron. Wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem dekorujemy danie startym serem i ziołami.

Powiązane posty