Proste i doskonałe. Tagiatelle z delikatnym mięsem indyka sprawdzi się przy każdej okazji. Wyborne danie, którego musisz spróbować. Ten niezwykle prosty przepis będzie Twoim asem w rękawie.
Składniki
- Tagliatelle – 500 gramów
- Szynka z indyka – 200 gramów
- Ser żółty, starty – 200 gramów
- Cieciorka – 1 opakowanie
- Przyprawa do suszonych pomidorów – 3 łyżeczki
- Kwaśna śmietana 18% – 200 gramów
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
Przygotowanie
Makaron gotujemy i odsączamy. W tym czasie kroimy szynkę w drobną kostkę. Podsmażamy ją delikatnie na oliwie i mieszamy z cieciorką oraz przyprawą. Całość dusimy pod przykryciem, dodajemy zioła, ser i makaron. Wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem dekorujemy danie startym serem i ziołami.