Macie ochotę na pyszne ciasto z owocami? Na pewno przypadnie wam do gustu tarta z brzoskwiniami z ciasta francuskiego. Nie zabraknie tu budyniu i galaretki, a więc przeżycia smakowe będą najwyższych lotów. Ten przepis to doskonały deser w dzień powszedni, ale może to być także wspaniałe ciasto świąteczne.
Składniki:
- 1 opakowanie galaretki pomarańczowej
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- ciasto francuskie
- 900 ml mleka
- cukier
- 400 ml wody
- mięta
Sposób przygotowania:
Budyń przygotowujemy tak, jak wskazano to instrukcji na opakowaniu. Następnie formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Na górę wylewamy budyń.
Teraz brzoskwinie kroimy w talarki i umieszczamy na czarcie. Pamiętajmy jednak, aby brzegi ciasto zawinąć do środka. Nakładamy je po prostu na owoce.
Następnie tartę będziemy piec przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Teraz będziemy przygotowywać galaretkę. Robimy to tak, jak wskazuje instrukcja na opakowaniu. Gdy galaretka już zacznie tężeć, wylewamy ją na tartę.
Teraz ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem dekorujemy miętą.