Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoskwiniami 

Tarta z ciasta francuskiego z brzoskwiniami 

Macie ochotę na pyszne ciasto z owocami? Na pewno przypadnie wam do gustu tarta z brzoskwiniami z ciasta francuskiego. Nie zabraknie tu budyniu i galaretki, a więc przeżycia smakowe będą najwyższych lotów. Ten przepis to doskonały deser w dzień powszedni, ale może to być także wspaniałe ciasto świąteczne. 

Składniki: 

  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego 
  • ciasto francuskie 
  • 900 ml mleka 
  • cukier 
  • 400 ml wody 
  • mięta 

Sposób przygotowania: 

Budyń przygotowujemy tak, jak wskazano to instrukcji na opakowaniu. Następnie formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Na górę wylewamy budyń.

Teraz brzoskwinie kroimy w talarki i umieszczamy na czarcie. Pamiętajmy jednak, aby brzegi ciasto zawinąć do środka. Nakładamy je po prostu na owoce. 

Następnie tartę będziemy piec przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 

Teraz będziemy przygotowywać galaretkę. Robimy to tak, jak wskazuje instrukcja na opakowaniu. Gdy galaretka już zacznie tężeć, wylewamy ją na tartę. 

Teraz ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem dekorujemy miętą. 

Powiązane posty