Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tort z kaszy manny

Tort z kaszy mannej, screen z YouTube

Kiedy szukasz pomysłu na wyborny, ale łatwy do zrobienia tort, to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Potrzebujesz zaledwie 15 minut, żeby przygotować ucztę dla domowników.

Składniki na tort

  • Galaretka wiśniowa (1 opakowanie)
  • Biszkopty (1 opakowanie)
  • Ulubione owoce, np. truskawki i maliny (150 gramów)

Składniki na krem

  • Mleko 3.2% (250 mililitrów)
  • Kasza manna (50 gramów)
  • Cukier (2 łyżki)
  • Wiórki kokosowe (30 gramów)
  • Masło (50 gramów)
  • Cukier waniliowy (1 łyżka)

Przygotowanie

Mleko gotujemy, a następnie dodajemy do niego wszystkie składniki na krem. Mieszamy do momentu dokładnego ich połączenia.

Teraz wykładamy folią do pieczenia tortownicę (najlepsza będzie średnica 20 cm), jej dno smarujemy przygotowanym kremem. Układamy na nim biszkopty i odstawiamy do stężenia kremu. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Biszkopty zalewamy przygotowaną galaretą i ponownie odstawiamy do stężenia. Przed podaniem do stołu, ozdabiamy tort świeżymi owocami.

Powiązane posty