Jeżeli znudziły wam się naleśniki, to może warto wypróbować jakiś przepis tortillą? Ta receptura to gwarancja smakowitej gorącej przekąski. Chrupiące placki szynką i serem to danie sycące, a przygotujecie je w jedyne 5 minut.
Składniki:
- 2 pszenne tortille
- 4 plastry szynki
- 4 plastry żółtego sera
- 2 ogórki konserwowe
- prażona cebulka
- keczup
Sposób przygotowania:
P pierwszej kolejności ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki. Tortille natomiast nacinamy od krawędzi do środka.
Następnie połowę tortilli smarujemy keczupem, a na drugiej połowie umieszczamy plastry sera i szynkę. Miejsce posmarowane sosem powinno być wypełnione plasterkami ogórka i prażoną cebulką.
Teraz tortille powinniśmy złożyć na 4. Ma powstać trójkąt. Tak przygotowane placki kładziemy na blaszce z papierem do pieczenia. Tortillę należy piec przez około 9 minut w 200 stopniach z termoobiegiem.