Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tosty z kurczakiem z grilla

Tosty z kurczakiem z grilla

Wyborny przepis, który sprawdzi się nie tylko w majówkę. Grillowane tosty z kurczakiem to doskonały wybór na obiad w każdy dzień wiosny i lata.

Składniki

  • Ciemne pieczywo tostowe – 4 sztuki
  • Sos sałatkowy włoski – 1 opakowanie
  • Pierś z kurczaka z rosołu – 1 sztuka
  • Szpinak świeży – 1 pęczek
  • Cebula – 1 sztuka
  • Szczypiorek – 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek – 6 łyżek

Przygotowanie

Pokrojoną cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy szpinak, mieszamy i po chwili zdejmujemy patelnię z ognia. Teraz grillujemy skropione oliwą kromki chleba. W tym czasie sos sałatkowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Kurczaka rozrywamy na małe kawałki i mieszamy go ze szpinakiem, sosem i szczypiorkiem. Tak przygotowany farsz nakładamy na kromki pieczywa, które przykrywamy pozostałymi kromkami. Całość kroimy po przekątnej, żeby powstały trójkątne kanapki.

Powiązane posty